Η νηστεία ξεκίνησε, παρέα με το πιο ελληνικό και υγιεινό ταχίνι πάμε να φτιάξουμε πεντανόστιμες ταχινόπιτες.
Θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη:
2φλ. αλεύρι σκληρό
1φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25γρ νωπή μαγιά
1πρέζα αλάτι
1/2φλ. ζάχαρη/μέλι
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ μαστίχα σε σκόνη
1/2 κ.γ γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
1 1/2φλ. νερό
Για τη γέμιση:
500γρ. ταχίνι ολικής Royal Food/ταχίνι κακάο
2 φλ. ζάχαρη/μέλι
2κ.γ κανέλα
Πάμε να ξεκινήσουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα σκεύος με λίγη ζάχαρη και λίγο από το νερό της συνταγής. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 10′ να ενεργοποιηθεί.
Ανακατεύουμε τα δύο είδη αλευριού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο μίγμα με το αλεύρι και τα στερεά υλικά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Όσο ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλεύρι όποτε χρειάζεται για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά µε κουτάλι.
Χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και τα αφήνουμε για άλλα 15′ να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε την κάθε ζύμη και απλώνουμε πάνω στο φύλο λίγη από τη γέμιση 2-3κ.σ.
Τυλίγουμε σε ρολό και το στριφογυρίζουμε δημιουργώντας ένα στροφογυριστό ρολάκι.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί µε λαδόκολλα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30΄ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 30'). Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σησάμι.
Καλή Απόλαυση!
Comments