Υλικά:
270γρ. Πλιγούρι Βρόμης Galleta Elevenfit
1 Αυγό
50γρ. Καστανή ζάχαρη
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μπορούμε να βάλουμε και βούτυρο ξηρών καρπών π.χ φουντουκοβούτυρο)
1 κ.σ baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Healthy Spoon Bitter Health Option
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το πλιγούρι με το baking και προσθέτουμε και το βούτυρο που επιλέξαμε.
Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα (και τις σταγόνες σοκολάτας αν θέλουμε να βάλουμε στα μπισκότα μας) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη, ελαφρώς κολλώδης, ζύμη.
Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 20' (μέχρι να ροδίσουν).
Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα βουτάμε την άκρη τους στο Healthy Spoon και τα αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.
Τα cookie sticks μας είναι έτοιμα!
Καλή Απόλαυση!
Comments